Baletna ustvarjalna pripravnica

V starosti, ko nam še vedno ponagajata leva in desna noga, ko roke božajo zrak okoli majhnega telesa in ko telo brezbrižno pleše skozi prostor, se skozi igro spoznavamo z osnovami baleta in baletnimi izrazi.

Kadar pa balet združimo z otroško igrivostjo, prisrčnostjo in popolno iskrenostjo, se napletejo čudovite zgodbe o zelenih žabah, morskih deklicah, strašnih drevesih in uličnih svetilkah. Skozi zgodbe spoznavamo gibalne vzorce, raziskujemo prostor in prestavljamo meje dovoljenega.

Večina plesalcev se pri baletni ustvarjalni pripravnici prvič sreča z baletom, baletnimi vajami in izrazi. Skozi celo leto pletemo zgodbe, pripovedi in odkrivamo znane in neznane svetove, včasih pa si kakšen novi svet tudi izmislimo. Otroška igrivost, prepojena s strogostjo baleta, v plesalcih vzpodbudi željo po gibu, glasbi, estetiki, pa tudi skupinski pripadnosti. Prvi odnosi na odru in v plesni dvorani nas skozi celo leto učijo zaupanja vase in v druge, potrpežljivosti, predvsem pa v nas zbujajo željo po odrskih lučeh. Ko v novem baletnem kostumu v zaodrju čakamo na začetek glasbe, ko nas odrske luči zaslepijo in tudi takrat, ko radovedno kukamo v dvorano in iščemo svoje starše.

Baletna ustvarjalna pripravnica ni zgolj urica baleta na teden, ampak je čudovita izkušnja odraščajočega otroka.

Povezava do programa.